Doorlopende activiteiten

Naast onderstaande doorlopende activiteiten hebben wij ook eenmalige activiteiten. Als u ook hierover meer wilt weten lees verder hier
-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Vanwege de lockdown zijn er t/m 2 maart 2021 helaas geen activiteiten in ons wijkcentrum.  Stay strong, stay safe.

Maandag: Themabijeenkomsten
.
Op de 1e en 3e maandag van de maand van 14.00 - 16.00u. Voor nadere informatie over deze bijeenkomsten klik dan hier

Dinsdag: Senioren in Beweging.
Iedere week van 9.00 -  10.00 uur en van 10.30 - 11.30 uur. 
Onder de deskundige leiding van Alphen Beweegt wordt gewerkt aan simpele bewegingsvormen en het ontwikkelen van spierkracht. Alphen Beweegt richt zich op een gezonde leefstijl, voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn, in opdracht van de gemeente. 
Al vanaf begin 2016 verzorgt Alphen Beweegt in Wijkcentrum Swaenswijk activiteiten voor senioren. Senioren zijn zich er steeds meer van bewust dat bewegen noodzakelijk is. Alphen Beweegt heeft hiervoor het juiste recept. De gebruikte spelvormen zorgen ervoor dat de activiteit afwisselend en uitdagend blijft door op uw eigen niveau te bewegen. Na de beweegactiviteit kunnen deelnemers bijkletsen met een gratis kopje koffie/thee om ook de sociale verbinding te vergroten.

Kom vrijblijvend kijken of meedoen om te ervaren of dit iets voor u is. U kunt 10 lessen volgen voor slechts  € 40,00. Dit is inclusief een kopje thee of koffie na afloop.
U betaalt alleen voor de lessen die u volgt. Aanmelden bij: Nubia Eilander, 06-39314849, of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
                

Danslessen 2Danslessen 2


Woensdag: Crea-ochtenden Praat en Draad.

Iedere woensdag van 10.00-11.30uur.
Breien, haken, borduren, kaarten maken, schilderen, tekenen, enz. Het samen bezig zijn geeft niet alleen gezelligheid maar werkt ook inspirerend.
U doet nieuwe ideeën op. De deelnemen en het plezier zijn gratis. Zelf wel de materialen meenemen. Koffie en thee € 1,30. De crea-ochtenden worden begeleid door Marjan de Leeuw. 
Praat en Draad                                                                                                                                   De cr
eatieve dames in Swaenswijk lekker aan het werk.     
Donderdagmorgen: Koffieochtend.
Wekelijks van 10.00 -11.30 uur
Op de 2e en de 4e donderdag van de maand is er een Koffieochtend PLUS met een spreker.                                
Nadere informatie over deze "PLUS" staat bij activiteiten/eenmalig. Klik hier en ga dan naar de gewenste datum.


Donderdagmiddag: Soos met bridgen, klaverjassen, gezelschapsspelletjes, sjoelen en koersbal

Wekelijks van 13.30-16.00 uur. Toegang € 1,00. Consumpties € 1,30.

BridgenSjoelen 3
Koersbal

Vrijdag: Senioren in Beweging
Iedere vrijdagmiddag van 13.00-14.00 uur en van 14.30-15.30 uur. 
Omdat de maatschappij steeds meer digitale dienstverlening vraagt, is het voor iedereen aan te bevelen om de kennis eigen te maken of te vergroten. Steeds meer senioren schaffen een smartphone aan, maar hoe het allemaal werkt en wat je er mee kan doen blijft vooral voor veel senioren een vraag. Ook de overheid vraagt steeds meer informatie via de digitale snelweg. Het leren omgaan met een laptop, iPad, digitale camera of E-reader is voor velen nog een terrein waar veel ondersteuning bij nodig is. Een persoonlijke begeleiding door deskundigen is dan een uitkomst. Vrijwilligers van Het Gilde doen dit op individuele basis, dat betekent persoonlijke aandacht, afgestemd op uw tempo en behoefte. U geeft zelf aan wat u wilt weten of leren.
De kosten zijn slechts € 2,50 per sessie van 2 uur. De lessen worden de ene week op dinsdag en de andere week op donderdag gegeven van 10.00 – 12.00 uur. 
Belangstellenden kunnen zich opgeven via het kantoor van het Gilde, tel. 0172-242232, of een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Na telefonisch contact door de coördinator wordt u ingedeeld of op een wachtlijst geplaats. De kosten bedragen slechts € 2,50 per sessie.

Gilde computerlessen 2

 Danslessen    
Nadere informatie voor 2021 volgt zo spoedig mogelijk                                            
Bloemschikken.
De workshops bloemschikken worden nu jaar verzorgd door Hanneke van Popering. De eerste workshop is op woensdag 20 januari 2021.
Voor aanmelding, data en nadere informatie klik dan hierBiljarten

Wie wil komen biljarten kan dagdelen reserveren bij de beheerder van het Wijkcentrum, mevrouw Joke de Vor (tel. 06-22333260). De huur bedraagt €10,00 per dagdeel van twee-en-een-half uur. De biljartruimte is nog beschikbaar op maandagmorgen, woensdagmorgen, donderdagavond, vrijdagmorgen, vrijdagmiddag en vrijdagavond.  

BiljartenBovenstaande foto geeft een impressie van de feestelijke opening van de biljartruimte in 2017.

 
© 2021 http://www.wijkcentrumswaenswijk.nl Design and hosting: WebShopHome.com.