Doorlopende activiteiten

Naast onderstaande doorlopende activiteiten hebben wij ook eenmalige activiteiten. Als u ook hierover meer wilt weten lees verder hier
Voor het meest recente programmaboekje klik dan hier  
-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Op 1 september zijn na een lange periode de activiteiten weer hervat. Zalen huren blijft ook nu gewoon mogelijk

Waarom thuis blijven? Wijkcentrum heet u van harte welkom!
Voorzichtig en verantwoord pakt hét Buurthuis van Alphen-Centrum, weer de activiteiten op. Helaas kan nog niet alles. De afgelopen tijden waren maanden waarin u zich soms best alleen hebt gevoeld. Wij willen u weer laten genieten van mooie evenementen. Uiteraard doen wij dit onder de richtlijnen van de RIVM, met als basis de "anderhalve meter".
Daarom worden een aantal activiteiten in de grote zaal gepland. Tot honderd personen hoef je je niet vooraf aan te melden. Actief blijven maakt sterk: het is goed voor uw gezondheid en bovendien gezellig.
Mocht ons programma onverhoopt, om welke reden dan ook, wijzigen, dan zullen wij dat direct op onze website vermelden. Wilt u per nieuwsbrief op de hoogte gehouden worden dan kan dat ook. Zie elders op de website.

Maandag: Themabijeenkomsten
.
Op de 1e en 3e maandag van de maand van 14.00 - 16.00u. Voor nadere informatie over deze bijeenkomsten klik dan hier. De eerste themabijeenkomst is 7 september en vervolgens: 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november (afwijkend van de normaal te verwachten middag in december)

Dinsdag: Senioren in Beweging.
Iedere week van 9.00 -  10.00 uur en van 10.30 - 11.30 uur. De start is op 1 september en zo vervolgens iedere week
Onder de deskundige leiding van Alphen Beweegt wordt gewerkt aan simpele bewegingsvormen en het ontwikkelen van spierkracht. Alphen Beweegt richt zich op een gezonde leefstijl, voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn, in opdracht van de gemeente. 
Al vanaf begin 2016 verzorgt Alphen Beweegt in Wijkcentrum Swaenswijk activiteiten voor senioren. Senioren zijn zich er steeds meer van bewust dat bewegen noodzakelijk is. Alphen Beweegt heeft hiervoor het juiste recept. De gebruikte spelvormen zorgen ervoor dat de activiteit afwisselend en uitdagend blijft door op uw eigen niveau te bewegen. Na de beweegactiviteit kunnen deelnemers bijkletsen met een gratis kopje koffie/thee om ook de sociale verbinding te vergroten.

Kom vrijblijvend kijken of meedoen om te ervaren of dit iets voor u is. U kunt 10 lessen volgen voor slechts  € 40,00. Dit is inclusief een kopje thee of koffie na afloop.
U betaalt alleen voor de lessen die u volgt. Aanmelden bij: Nubia Eilander, 06-39314849, of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..                      

Danslessen 2Danslessen 2


Woensdag: Crea-ochtenden Praat en Draad.

Iedere woensdag van 10.00-11.30uur.
Breien, haken, borduren, kaarten maken, schilderen, tekenen, enz. Het samen bezig zijn geeft niet alleen gezelligheid maar werkt ook inspirerend.
U doet nieuwe ideeën op. De deelnemen en het plezier zijn gratis. Zelf wel de materialen meenemen. Koffie en thee € 1,30. De crea-ochtenden worden begeleid door Marjan de Leeuw.   Praat en Draad                                                                                                                                   De creatieve dames in Swaenswijk lekker aan het werk.     
Donderdagmorgen: Koffieochtend.Kopje koffie met een smile
Wekelijks van 10.00 -11.30 uur
Op de 2e en de 4e donderdag van de maand is er een Koffieochtend PLUS met een spreker.                                
Nadere informatie over deze "PLUS" staat bij activiteiten/eenmalig. Klik hier en ga dan naar de gewenste datum.


Donderdagmiddag: Soos met bridgen, klaverjassen, gezelschapsspelletjes, sjoelen en koersbal

Wekelijks van 13.30-16.00 uur. Toegang € 1,00. Consumpties € 1,30.

BridgenSjoelen 3
Koersbal  

Vrijdag: Senioren in Beweging
Iedere vrijdagmiddag van 13.00-14.00 uur en van 14.30-15.30 uur. De start is op vrijdag 4 september en zo vervolgens iedere vrijdag. Nadere info staat eerder op deze pagina. 

Digitale vaardigheden
Omdat de maatschappij steeds meer digitale dienstverlening vraagt, is het voor iedereen aan te bevelen om de kennis eigen te maken of te vergroten. Steeds meer senioren schaffen een smartphone aan, maar hoe het allemaal werkt en wat je er mee kan doen blijft vooral voor veel senioren een vraag. Ook de overheid vraagt steeds meer informatie via de digitale snelweg. Het leren omgaan met een laptop, iPad, digitale camera of E-reader is voor velen nog een terrein waar veel ondersteuning bij nodig is. Een persoonlijke begeleiding door deskundigen is dan een uitkomst. Vrijwilligers van Het Gilde doen dit op individuele basis, dat betekent persoonlijke aandacht, afgestemd op uw tempo en behoefte. U geeft zelf aan wat u wilt weten of leren.
De kosten zijn slechts € 2,50 per sessie van 2 uur. De lessen worden de ene week op dinsdag en de andere week op donderdag gegeven van 10.00 – 12.00 uur. 
Belangstellenden kunnen zich opgeven via het kantoor van het Gilde, tel. 0172-242232, of een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Na telefonisch contact door de coördinator wordt u ingedeeld of op een wachtlijst geplaats. De kosten bedragen slechts € 2,50 per sessie.
Wij vernamen op 10 september van het Gilde dat zij node hebben moeten beslissen dat de lessen, in elkaar geval tot eind 2020, niet doorgaan vanwege het coronavirus. Wij hebben begrip voor het genomen besluit.

Gilde computerlessen 22019 08 19 Gilde Alphen

 

Danslessen door dansdocente Yvonne Schrijver 
Dansen is meer dan alleen op de muziek bewegen. Dansen doe je met z'n tweeën, houdt je soepel van lijf en geest en brengt je nieuwe sociale contacten.
en gezelligheid. Kortom: dansen houdt je jong. En.... hoe gingen die pasjes ook al weer. Herkenbaar?? Dan is dit wat voor u!
De beginners dansen op maandafgmiddag van 14.00 - 15.00 uur. Gevorderden eveneens op maandagmiddag maar van 14.340u - 15.30u.
De kosten voor 10 lessen bedragen € 90,00 en worden gegeven door een enthousiaste  en deskundige dansleraar, Yvonne Schrijver. 
Start 21 september en vervolgens 28 september, 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober, 26 oktober, 2 november, 9 november, 16 november en tot slot 23 november.
Wij roepen vooral mannen op zich aan te melden!!!  Voor meer info, bel: Yvonne Schrijver 06- 513 108 30.     
2020 Danslessen                                             
Biljarten
Wie wil komen biljarten kan dagdelen reserveren bij de beheerder van het Wijkcentrum, mevrouw Joke de Vor (tel. 06-22333260). De huur bedraagt €10,00 per dagdeel van twee-en-een-half uur. De biljartruimte is nog beschikbaar op maandagmorgen, woensdagmorgen, donderdagavond, vrijdagmorgen, vrijdagmiddag en vrijdagavond.  

BiljartenBovenstaande foto geeft een impressie van de feestelijke opening van de biljartruimte in 2017.

 
© 2020 http://www.wijkcentrumswaenswijk.nl Design and hosting: WebShopHome.com.