Eenmalige activiteiten

Naast de vaste programma-onderdelen die het hele jaar door lopen worden ook speciale activiteiten in Wijkcentrum Swaenswijk georganiseerd. 
Wilt u nu al in in verkorte uitgave zien wat wij het eerste halfjaar van 2020 voor u in petto hebben, klik dan hier
======================================================================================================================
 

Vrijdag  21 februari 2020: Happy Weekend in Swaenswijk. Aanvang 15.00u
Dé spil van de Koudekerkse Count Blues Band Hein de Graaf komt spelen in Wijkcentrum Swaenswijk. Zijn band treedt veelvuldig op in Eetcafé De Hoek in Koudekerk aan den Rijn.
Hein is een allround musicus, naast Blues speelt hij alle verzoeknummers. Zijn enthousiasme voor muziek brengt hij over op alle aanwezigen. Entree is € 5,00 incl. 1 consumptie.

Donderdag 27 februari 2020: "Maak kennis met Het Gilde". Aanvang 10.00u.2019 08 19 Gilde Alphen
Het Gilde Alphen aan den Rijn is deze morgen te gast bij de Koffieochtend PLUS in ons wijkcentrum. Voor veel mensen is de naam Gilde niet zo bekend. Voor die er gebruik van maken des te meer. Het Gilde is een vrijwilligersorganisatie die veel gezichten heeft.  Zij helpen mensen met klusjes in huis of tuin, met elektronica en ICT, met het leren van de Nederlandse taal en nog veel meer.
Daarnaast zijn er ook veel recreatieve projecten zoals: kookclubs, teken- en schilderclub, fietsen, bridgen en nog veel meer. Dat alles wordt gedaan door meer dan 200 vrijwilligers. Kom luisteren naar Het Gilde  en je zult versteld staan wat ze allemaal doen en waar je gebruik van kunt maken of zelf aan mee kan doen. De ochtend is vrij toegankelijk en de koffie/thee wordt u aangeboden.

Woensdag 4 maart 2020: BINGO IN SWAENSWIJK. Aanvang: 14.00u
2020 03 04 Bingo afbeelding

 

 

BINGO!!!!!! Een spel met veel gezelligheid en spanning. Er zijn leuke prijzen te winnen beschikbaar gesteld door Alphense Ondernemers. De toegang is € 6,00, inclusief 2 consumpties. Er worden maar liefst 6 rondes gespeeld.

 

 

 


Donderdag 5 maart: Avond-workshop "Vrolijke dikke dames schilderen". Aanvang 19.30u.
Deze workshop staat onder leiding van Anja Spooner, kunstenares en lerares tekenen en schilderen uit Leimuiden. De workshop vrolijke dikke dames schilderen kan ook gecombineerd worden met vrolijke koeien, kippen of schapen schilderen. Wat is er nu leuker dan ontspanning en gezelligheid te combineren met creativiteit? Je hoeft geen schilderervaring te hebben want Anja zal, als enthousiaste workshopbegeleider je erbij helpen. Er wordt geschilderd met acrylverf op canvasdoek. Aan het eind van de workshop ben je de trotse bezitter van je eigen kunstwerk. Ook onervaren deelnemers zullen versteld staan van hun artistieke prestaties. De kosten van deze drie uur durende workshop inclusief alle materialen, maar exclusief consumpties, zijn slechts  € 30,--. Schilders-schorten zijn aanwezig. Gezien de grote vraag naar deze workshop is tijdig inschrijven bij Anja Spooner verstandig.  Bel: 06- 30 444 156 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2020 03 04 Vrolijke dikke dames schilderen

Woensdag 11 maart 2020: Workshop bloemschikken. Aanvang 13.30u

2020 03 11 Bloemschikken verkleind 400x300
Vakspecialist Sandy Kuivenhoven leert u de deelnemers de basistechnieken van bloemschikken.
De benodigde materialen verzorgt Sandy, daarom wil ze van te voren weten hoeveel deelnemers er zullen zijn.

Dit is de derde van 8 lessen. De volgende lessen staan gepland op: 25 maart, 8 en 22 april en 13 en  27 mei. Per les kan er ingeschreven worden.

Interesse? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06- 22 626 855 voor info en kosten.

 

 

Donderdag 12 maart 2020: Koffieochtend PLUS: Informatie over Veilig bankieren? Aanvang 10.00u
2020 03 12 Veilig bankieren afbeelding 400x300

 

De afgelopen jaren is er veel veranderd. Bankieren gebeurt nu met computer, tablet, mobiele telefoon of zelfs met een horloge. Het aantal bankkantoren en geldautomaten is afgenomen.
Veel mensen kunnen dus in bepaalde mate ondersteuning nodig hebben bij het regelen van bankzaken. De meest voorkomende fraudes komen vandaag aan bod. Weet u bijvoorbeeld hoe u een vals bericht kunt herkennen?

Wijkcentrum Swaenswijk ontvangt u met gratis koffie/thee, want voor iedereen is deze informatie nuttig en leerzaam.

 

 


Dinsdag 17 maart 2020. Workshop kalligraferen. Aanvang 10.00u

2020 02 11 Flyer Kalligraferen min


Hugo Tander geeft op deze dinsdag weer een workshop kalligraferen in ons wijkcentrum. Kalligraferen is meer dan zaken op schrift stellen. Je dwingt jezelf om een discipline te volgen en je te concentreren. Al doende ontdek en ervaar je de beleving van het creëren van schoonheid. Dit kan mogelijk ook zijn weerslag vinden in je eigen handschrift, maar ook bijdragen aan rust in je dagelijkse beslommeringen.

De workshop bestaat uit twee delen: een introductie op de techniek en wat historie van het kalligraferen, en vervolgens het toepassen ervan. In de daarvoor benodigde middelen wordt gezorgd. Hugo heeft bijna 20 jaar ervaring met deze workshop.

Wil je aan deze workshop deelnemen? Geef je dan per e-mail op bij Hugo Tander. De kosten per les van 2 uren zijn € 15,00 (exclusief consumpties). Aanmelden voor 10 maart op e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

© 2020 http://www.wijkcentrumswaenswijk.nl Design and hosting: WebShopHome.com.