Themabijeenkomsten

Op deze pagina geven wij u nadere informatie over onze themabijeenkomsten.
================================================================

     
Maandag 2 maart 2020: Boskoop, een wereldberoemd dorp. Aanvang 14.00u.

Dick de Gunst geeft een presentatie over “Boskoop, een wereld beroemd dorp”. Hoe is "Het Groene Hart" ontstaan, waar zowel Alphen aan den Rijn en Boskoop deel van uitmaken? Ook het verblijf en vertrek van de Romeinen komen ter sprake. Hoe en in welke volgorde ontstonden de woudeplaatsen, de veenplaatsen en de copeplaatsen?
Via het Goudse Rijpad komt Boskoop ook letterlijk in beeld. Waarom worden er in Boskoop bomen en planten gekweekt en niet in Zwammerdam, Aarlanderveen of Koudekerk? Aan de hand van een aantal oude en recente opnamen krijgen we indruk hoe Boskoop zich nog heeft kunnen ontwikkelen van een eenvoudige agrarische gemeenschap tot het grootste, aangesloten sierteeltgebied ter wereld. Het belooft een zeer interessante en boeiende lezing te worden. De kosten bedragen € 5,00 incl. 2x gratis koffie/thee.      2020 03 02 Boskoop afbeelding
Maandag 16 maart 2020: Lezing Matthäus Passion van Bach. Aanvang 14.00u
Dit keer hebben wij een bijzondere thema-bijeenkomst voor u. Het meesterwerk van Bach is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in de lijdenstijd. Jaap Hoogendoorn  neemt u mee tijdens een muzikale reis door het werk. Hij vertelt over de historie en achtergronden met heel veel muzikale voorbeelden. En met passende beelden en schilderijen van oude meesters (w.o. Rembrandt). Het wordt een oor- en oogstrelende middag in Swaenswijk.
Jaap Hoogendoorn is vanaf zijn jeugd  ‘verslingerd’ aan de klassieke muziek. Hij speelde viool en altviool. Geeft gastlessen aan de Muziekschool en verzorgt allerlei muziekcursussen. Hij treedt door het hele land op met lezingen en voordrachten over klassieke muziek. Zijn geestdrift weet hij aan iedereen over te dragen.
De entree bedraagt € 5,00 inclusief 2 x gratis koffie/thee.
2020 03 16 Matthaus Passion

 

                                                          

© 2020 http://www.wijkcentrumswaenswijk.nl Design and hosting: WebShopHome.com.