Nieuws

Nieuwsberichten ontvangen?
Als u het laatste nieuws over de activiteiten in ons wijkcentrum regelmatig wilt ontvangen, geef dan uw e-mailadres door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wij zetten u dan op de verzendlijst van onze nieuwsbrief. Let ook op onze berichtjes in de huis-aan-huisbladen.

 

Goed nieuws van de Gemeente Alphen aan den Rijn.
In het kader van het nieuwe beleid betreffende aanwijzen buurthuizen wijst de gemeente Wijkcentrum Swaenswijk aan als het enige buurthuis in Alphen-Centrum. 
DaT STAAT!! De toegangspoort voor inwoners uit het centrum die hulp of ondersteuning nodig hebben komt elders. De gemeente zoekt op dit moment naar een geschikte locatie.


Week tegen eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober 2019.
Het Netwerk Eenzaamheid Alphen aan den Rijn is in het leven geroepen om elkaar te informeren over de activiteiten die de leden organiseren en signalen rond eenzaamheid van burgers op de juiste plek te brengen. Voor de jaren 2019 en 2020 is het onder burgers bespreekbaar maken van eenzaamheid hét speerpunt op de agenda van het netwerk. Het uitgeven van een nieuwsbrief is een van de concrete activiteiten om dit doel te bereiken. Het netwerk richt zich op alle leeftijdsgroepen, omdat eenzaamheid niet alleen voorkomt onder ouderen.

Deelnemers aan dit netwerk zijn: Goede Bron Protestantse gemeente Oudshoorn / Ridderveld, De Blije Wijk Edelstenenbuurt, BOOST, Theater Castellum, Parkvilla,
R.K. parochie Heilige Thomas, Humanitas, Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties (OSO), Kunstanne, GO! voor jeugd, Tom in de buurt, Buurtcentrum Swaenswijk, Talent House, Bibliotheek Rijn en Venen, Gilde Alphen aan den Rijn, PKN gemeente de Lichtkring, De Zonnebloem, Alphen Beweegt, project ‘Leuk voor Elkaar Alphen’. 

Rabobank schenkt € 3.500,00 voor traplift!
Eén van de meest populaire activiteiten in Wijkcentrum Swaenswijk is Bewegen voor Senioren. Vier groepen van 12-15 senioren oefenen elk één uur per week in zaal de Toren op de eerste etage van het wijkcentrum. Helaas is de trap naar deze zaal voor enkele senioren een onneembare hindernis. Ze zouden graag meedoen maar kunnen niet boven komen. Daarom is het al jaren een wens van het bestuur van Wijkcentrum Swaenswijk een traplift te laten installeren zodat ook de minder mobiele buurtbewoners kunnen meedoen. Maar daar hangt een fors prijskaartje aan....

In het kader van de fondswerving voor de traplift heeft het bestuur een subsidie-aanvraag ingediend bij het Rabobank Coöperatiefonds. En die is gehonoreerd! De bank heeft maar liefst € 3.500,00 bschikbaar gesteld! Op 15 juli mocht Piet Pijper namens het bestuur een cheque ter waarde van dit bedrag in ontvangst nemen. Voor het bestuur is dit een enorme stimulans om het resterende bedrag bijeen te brengen zodat de traplift snel kan worden geïnstalleerd.

Uitreiking cheque WCS 15 juli 2

   Namens Wijkcentrum Swaenswijk neemt Piet Pijper (links) een cheque ter waarde van €3,500 in ontvangst die hem wordt
aangereikt door de heer Jan van Dijk van de Rabobank (rechts).

 

© 2020 http://www.wijkcentrumswaenswijk.nl Design and hosting: WebShopHome.com.