DAAR MOET U BIJ ZIJN.
                                                                                                                          SLA UW SLAG!                                                                                                                                                           En steun de goede doelen                                                                                                2020 04 03 Veiling
Eén van de meest populaire activiteiten in Wijkcentrum Swaenswijk is "Bewegen voor Senioren". Vier groepen van 12-15 senioren oefenen elk één uur per week in zaal "De Toren" op de eerste etage van het wijkcentrum. Helaas is de trap naar deze zaal voor enkele senioren een onneembare hindernis. Al jaren is het de wens van het bestuur van het Wijkcentrum om een traflift te laten installeren. De totale kosten worden op ruim € 7.000,- geschat. Rabobank heeft ons voor dit doel al een bedrag van € 3.500,- geschonken (zie bij nieuws). Het resterende bedrag hopen wij op te halen door het houden van een grote veiling. De veiling staat onder leiding van veilingmeester Willem Arlman. De notaris is Annemarie Braakman-Ven namens Kroes en Partners.
Wij hebben enkele suggestes voor kavels, maar alles is natuurlijk welkom!  Cadeau-diner-theater-cosmetica-of kappersbonnen,  dagtocht met sloep of auto,   ........ uur schilderwerk, straatje leggen, timmerklus, tuin-dak onderhoud, onderhoudsbeurt voor CV of auto, verjaardagstaart, rollade, sieraden, bijlessen, gratis workshops, financiële bijdrage.
Heeft u wat om te veilen? Neem contact op met:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-22 333 260. De zaal is open om 19.00 uur. Ontvangst met koffie/thee. Na de veiling is er nog een grote verloting!

De eventuele extra opbrengst gaat naar: Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn en Scholenproject Gambia.

2020 04 03 Extra fondsen naar

Hieronder nadere informatie over deze geweldige organisaties. Wijkcentrum Swaenswijk is van mening dat zij onze steun verdienen.


FIETSMAATJES

Stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is op 9 augustus 2019 opgericht. Als één van de plaatselijke afdelingen van Fietsmaatjes Nederland willen zij zich in alle kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn inzetten om fietsritten op een duofiets mogelijk te maken. En wel voor mensen die door lichamelijke en/of geestelijke ongemakken niet meer zo gemakkelijk zelfstandig naar buiten kunnen.
Dankzij "Fietsmaatjes" kunnen deze mensen als "gast" gekoppeld worden aan een vrijwilliger. Samen kunnen dan fietstochten gemaakt worden op een duofiets: een fiets met elektrische trapondersteuning waarbij gast en vrijwilliger naast elkaar zitten en dus ook gemakkelijk een praatje kunnen maken.
De vrijwilliger stuurt en trapt en de gast kan naar eigen wens of vermogen meefietsen. Fietsmaatjes is in Nederland al enkele jaren een beproefd concept. Veel mensen die als gast gebruik maken van de diensten van Fietsmaatjes zijn blij op deze manier weer eens wat vaker buiten te komen: een vorm van lichaamsbeweging te krijgen én soms uit hun isolement te komen. Hun motto is dan ook: "Lekker genieten tijdens het samen fietsen". 
Om met succes van start te kunnen gaan zijn een aantal zaken nodig. Het allerbelangrijkste: duofietsen, vrijwilligers en een organisatie doe o.a. de gasten koppelt aan vrijwilligers en ervoor zorgt dat de duo's veilig samen op weg kunnen komen. Die organisatie is er inmiddels; aanmeldingen van vrijwilligers en gasten komen ook binnen.
Nu nog de fietsen! In september 2019 mocht de stichting een eerste fiets in ontvangst nemen die door een sponsor beschikbaar is gesteld. Maar om in de gele gemeente Alphen aan den Rijn aan de vraag te kunnen voldoen, wil de Stichting nog graag enkele duofietsen kunnen aanschaffen. En dat nu doe je niet zomaar. De aanschaf van één duofiets ligt rond de € 12.000,-. U begrijpt dat Fietsmaatjes dringend op zoek zijn fondsen en geldschieters. De financiële middelen gaan niet alleen naar de duofietsen maar is ook nodig voor verzekeringen, onderhoud en reparaties. Meer informatie over Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn vindt u op: www.fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl 

2020 04 3 Veiling Duofiets

 SCHOLENPROJECT GAMBIA

2019 02 01 gambiaScholenproject Gambia is ruim 15 jaar geleden begonnen met het renoveren van een kleuterschool. Direct vanaf de start is het  hoofd van de school begonnen aan diverse opleidingen en komend jaar hoopt hij zijn universiteitsdiploma te halen. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een capabele leidinggevende aan een school voor ongeveer 3.000 kinderen, met 4 adjuncten en een staf van circa 70 zeer goed gekwalificeerde leerkrachten. 

Naast de genoemde kleuterschool is er vervolgens een primaryschool klas 1 t/m 6 gerealiseerd en in 2018 is een secundaryschool van klas 7 t/m 12 geopend. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de eerste fase van een universiteit in Lamin, waar in de toekomst goede leerkrachten voor onze scholen kunnen worden opgeleid.

Onze scholen hebben ook behoefte aan goede computers voor de leerkrachten en verdere invulling van de bibliotheek. De bibliotheek is bedoeld voor alle leerlingen op alle niveaus. Er zijn fraaie boekenkasten geplaatst en op dit moment zijn stagiaires van de Hogeschool Leiden bezig een uitleensysteem op te zetten. 
Het zou natuurlijk prachtig zijn lezen voor alle kinderen mogelijk te maken.

DE TRAPLIFT STAAT ER AL!
De levering van de traplift was bijna twee maanden eerder dan verwacht. De middelen hadden wij echter nog niet bij elkaar. Immers, op 3 april staat  pas dé grote veiling op ons programma om de resterende fondsen voor de traplift in te zamelen. In juli 2019 ontvingen wij van Rabobank een cheque van € 3.500,00 voor dit doel. Een gift die zeer welkom was. Gelukkig was de Maranathakerk bereid het resterende bedrag voor te financieren. Wij bedanken de kerk voor hun steun. Kortom, het ontbrekende bedrag moet nog steeds opgehaald worden. De veiling is nog steeds hard nodig!
Hier alvast een kiekje. 

2020 04 03 Traplift 2 klein formaat2020 04 03Traplift 1 klein formaat                 

© 2020 http://www.wijkcentrumswaenswijk.nl Design and hosting: WebShopHome.com.